Spread the love

Important SBI PO Important Questions With Answer Part 48 #SBI #Banking

eodisha.org -Important #SBI PO Important Questions With Answer Part 2 #Banking #StudyMatterial

1. Mostly which of the following device is used to carry user files?

A. Floppy Disk B. Hard Disk

C. RAM D. CDROM

Answer: A

2. Which device is used to back up the data?

A. Floppy Disk B. Tape

C. Network Drive. D. All of the above

Answer: D

3. In order to play and hear sound on a computer, one needs:

A. a sound card and speakers B. a microphone

C. all of them required D. none of them required

Answer: A

4. Which of the following are the cheapest memory devices in terms of Cost/Bit?

A. Semiconductor memories B. Magnetic Disks

C. Compact Disks D. Magnetic Tapes

Answer: C

5. Which of the following are the best units of data on an external storage device?

A. Bits B. Bytes

C. Hertz D. Clock cycles

Answer: B

6. Which of the following have the fastest access time?

A. Semiconductor Memories B. Magnetic Disks

C. Magnetic Tapes D. Compact Disks

Answer: A

7. Which of the following is a read only memory storage device?

A. Floppy Disk B. CDROM

C. Hard Disk D. None of these

Answer: B

8. Which of the following is a programming language?

A. Lotus B. Pascal

C. MS-Excel D. Netscape

Answer: B

9. What is a compiler?

A. A compiler does a conversion line by line as the program is run

B. A compiler converts the whole of a higher level program code into machine

code in one step

C. A compiler is a general purpose language providing very efficient execution

D. None of the above

Answer: B

10. What is an interpreter?

A. An interpreter does the conversion line by line as the program is run

B. An interpreter is the representation of the system being designed

C. An interpreter is a general purpose language providing very efficient execution

D. None of the above

Answer: B

11. When a key is pressed on the keyboard, which standard is used for converting

the keystroke into the corresponding bits?

A. ANSI B. ASCII

C. EBCDIC D. ISO

Answer: A

13. A Pixel is ………

A. A computer program that draws picture

B. A picture stored in secondary memory

C. The smallest resolvable part of a picture

D. None of these

Answer: C

14. Which device is used as the standard pointing device in a Graphical User

Environment?

A. Keyboard B. Mouse

C. Joystick D. Track ball

Answer: B

15. Which number system is usually followed in a typical 32-bit computer?

A. 2 B. 10

C. 16 D. 32

Answer: A

By